OBS De Meridiaan | Schuitevoerderslaan 18 | 1671 JZ Medemblik

De Nieuwkomersklas

Groep NKK Wij stellen ons voor:

De Nieuwkomersklas is een bijzondere klas op De Meridiaan. In onze groep komen kinderen niet allemaal uit Medemblik maar ook uit d dorpen in de buurt. We zijn allemaal nog niet zo lang in Nederland en we spreken nog niet of nauwelijks  Nederlands. De kinderen in onze klas zijn 6 tot ongeveer 12 jaar.

De juffen van de Nieuwkomersklas leren ons Nederlands en leren ons van alles over dede Nederlandse cultuur. We krijgen 40 weken les in deze groep, in blokjes van 10 weken waarin het stedds een beetje moeilijker wordt.

Ook krijgen de we les in lezen, schrijven, rekenen, spelling, bewegingsonderwijs en creatieve ongeveer een jaar gaan we naar een 'gewone' klas. Wie in Medemblik woont, blijft op De Merdiaan en wie ergens anders woont, mag dan naar de school vlak bij  huis.

Er gebeurt van alles in onze klas, we komen uit veel verschillende landen en sprkeken allemaal een andere taal. De afpsraak is wel dat we in de klas Nederlands praten, best moeilijk in het begin! 

  

De leerkrachten van de Nieuwkomersklas

RKF2020-5534 RKF2020-5526 RKF2020-5530 

v.o.n.b.: leerkrach ... Lees verder >>

Nieuws uit de groep

nkk (Mobile)

Op dit moment telt de groep 14 leerlingen uit verschillende landen: Polen, China, Syrié en Eritrea, Roemenië en Zuid Afrika. ... Lees verder >>

Informatie over de Nieuwkomersklas

Regionale nieuwkomersvoorziening West-Friesland

Help, ik ben nieuw in Nederland!

Ik moet een nieuw land l ... Lees verder >>

Links voor de Nieuwkomersklas

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.