groep 6

We zitten al in groep 6, nou ja zitten, soms mogen we lekker staan te werken aan de nieuwe statafel in onze groep. Best fijn om niet te hele dag te zitten.

Soms mogen we 10 minuten op de stoel van meester Bjorge zitten, dat moet je dan wel even ‘verdienen’ maar dat lukt best.

Net als in groep 5 en groep 7-8 is ook bij ons de dag verdeeld in halve uren. Lekker veel afwisseling dus. Soms zit er een techniekopdracht tussen, zo hebben we al zelf elektro gemaakt met vragen en antwoorden die we moesten verbinden met lampjes.

Meester maakte voor ons een speurtocht door Medemblik. Onderweg moesten we opdrachten doen die te maken hadden met rekenen, geschiedenis, aardrijkskunde en nog veel meer. Nu wij de tocht uitgeprobeerd hebben, kunnen de kinderen van de andere groepen het ook nog doen.

Behalve rekenen, lezen en taal doen we ook nog Blink. We hebben hetzelfde thema als in groep 5. Zo ging het over een wereld vol ‘bijzondere bewoners’ waarin we gingen onderzoeken wat dieren, planten en mensen moeten doen om te overleven en of ze dat allemaal op dezelfde manier doen. Niet dus, want wij houden echt geen winterslaap! We krijgen ook geen dikke vacht in de winter, we trekken gewoon een trui en een winterjas aan.

Als we allemaal zo echt goed weten hoe we moeten overleven, waarom zijn er dan toch diersoorten uitgestorven, waarom leven er geen dino’s meer?

Sporten gaat er in onze klas fanatiek aan toe want onze meester is super sportief! Spelles op woensdag, toestellen op de vrijdag en soms een ‘piepjestest’ voor de conditie.

De leerkracht van groep 6

download (3)

Maandag t/m vrijdag: Bjorge Buijsman

Klassenassistent maandagochtend: Ursula Temmerman

Leuke links voor groep 6!