groep 5

Groep 5 website

In onze groep rekenen we op heel veel verschillende manieren. Onze juf bedenkt steeds iets anders. We spelen een tafel estafette op het plein, doen rekenspelletjes in de klas of springen sommen in de hal, we werken met Snappet en ondertussen weten we ook nog precies welke doelen we die week willen halen.

We leren samen te werken, dat is nog best lastig af ten toe maar met elkaar een spreekbeurt voorbereiden is een goed begin.

In de hal hebben we met elkaar een maquette gemaakt van een stad in Holland voor ons Blink thema ‘Ik hou van Holland’. De stad groeide steeds verder doordat iedereen eraan meewerkte. Er kwamen uitleg kaartjes bij en daarna mocht iedereen komen kijken.

Bij het thema ‘Bijzondere bewoners’ dachten we eerst dat het zou gaan over reuzen en sprookjes, helemaal fout! We leerden alles over dieren, planten en mensen en hoe ze allemaal weten te overleven in de meest gekke situaties. De reuzen bleken dino’s te zijn die toch uitgestorven zijn. Hoe kwam dat toch?

Ook mensen moeten zich aanpassen. Aan extreme droogte bijvoorbeeld. We onderzochten het leven van een jongen in Afrika en bedachten wat hij zou kunnen doen om zijn leven te verbeteren.

Gelukkig hoeven in de klas niet te ‘overleven’. Door de Kanjertraining leren we hoe we met elkaar omgaan en elkaar te vertrouwen. Bij ons geen ‘zwarte petten gedrag’!

De leerkracht van groep 5

download (9)

Maandag t/m vrijdag: Ellen Pronk

Klassenassistent donderdagochtend: Ursula Temmerman

Leuke links voor groep 5!

Downloads voor groep 5

downloaden