Het is al januari en het letterfeest in groep 3 komt eraan. Dat vieren we als alle kinderen alle letters kennen. Dat wisten de kinderen van groep 4 allang, maar die verklappen niks, als ze maar wel het feestje mee mogen vieren!

Leren lezen is het allerbelangrijkste in groep 3, letters, woorden, zinnen en daarna boeken. Leuk hoor als je papa en mama voor kunt lezen.

In groep 4 lezen de kinderen ook, daar gaan ze nog verder, met moeilijkere woorden en dikkere boeken.

Na al dat oefenen met lezen is het tijd voor bewegen, we gaan rekenen op het plein. We rennen van het ene getal naar het andere. Moeilijke sommen voor groep 4, een beetje makkelijker voor de kinderen van groep 3. Die juf blijft maar sommen bedenken! Ook binnen kunnen we sommen springen op de hinkelbaan in de hal.

Moe van het rennen en rekenen gaan in de klas we in de kring. We zitten in 2 tallen achter elkaar. We tekenen iets op de rug van het kind dat voor ons zit. Die mag raden. Zo leren we dat je elkaar kunt vertrouwen, omdat niemand rare dingen op je rug doet. Vertrouwen hoort bij de Kanjertraining waar we ook toneelstukjes en spelletjes over doen. Zo leren we veel over gedrag van onszelf en anderen en worden we allemaal Kanjertijgers!

De leerkrachten van groep 3/4

download (8)_1download (4)_1

Maandag, dinsdag en vrijdag: K ... Lees verder >>

Leuke links voor groep 3-4!